Η ψυχολογική πλευρά του στοιχήματος

Εδώ και αρκετά χρόνια μπορούμε να πούμε ότι αρκετοί Έλληνες έχουν γίνει μετρ του στοιχήματος. Πλέον, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από νέους έως και μεσήλικες και συνταξιούχους, παίζουν το internet και τις στοιχηματικές ιστοσελίδες στα δάχτυλα για να βρουν τα καλύτερα προγνωστικά για στοίχημα και τις καλύτερες αποδόσεις στο online stoixhma και όχι μόνο.

Επιπλέον, μπορούν να υπολογίσουν παρολί και αποδόσεις αστραπιαία και χωρίς κομπιουτεράκι ενώ πολλοί ξέρουν τις ομάδες και τα πρωταθλήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών καλύτερα από το δικό μας και μπορούν να δώσουν πολύ έγκυρες προβλέψεις στοιχήματος και προγνωστικά.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα ξέρουν κι όλα. Υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με το στοίχημα, τα οποία έχουν να κάνουν με τον στοιχηματισμό και τα παίγνια γενικότερα, τα οποία πολλοί άνθρωποι φαίνεται πως αγνοούν. Μπορεί να ξέρουν ας πούμε ότι είναι σημαντικό να βρουν τα καλύτερα προγνωστικά της ημέρας για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να κερδίσουν, αλλά δεν κατανοούν πράγματα που έχουν να κάνουν με τη «θεωρία» του παιξίματος. Για παράδειγμα, ο ψυχολογικός παράγοντας κατά το παίξιμο είναι εξίσου αν όχι και πιο σημαντικός από τα προγνωστικά στοιχήματος.

Ας δούμε λοιπόν μερικά σημαντικά πράγματα σχετικά με την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης ενός παίκτη που μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να βελτιώσετε τα κέρδη σας και να μειώσετε της απώλειες σας.

Να σκέφτεστε πριν παίξετε

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί να καταθέσουμε ένα δελτίο απλά και μόνο επειδή «πρέπει». Απλά και μόνο επειδή πήγαμε στο πρακτορείο, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκαμε καλές στοιχηματικές προτάσεις και προγνωστικά στοιχήματος δωρεάν στο internet ή τις εφημερίδες. Υπάρχουν και φορές που καταθέτουμε το δελτίο και σκεφτόμαστε ότι σίγουρα θα πάμε κουβά. Αν λοιπόν δεν είστε σίγουροι για το δελτίο που θα καταθέσετε, καλύτερα να το παρατήσετε και να κρατήσετε τα χρήματα σας για μια άλλη φορά. Ο καλός ο στρατηγός ξέρει ποιες μάχες αξίζει να πολεμήσει.

Προσοχή στη καλή διάθεση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η διάθεση μας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος έχει υπερβολικά καλή διάθεση – επειδή ας πούμε του συνέβη κάτι καλό, έμαθε καλά νέα ή απλά επειδή έβγαλε ήλιο μετά από μια περίοδο βροχών – είναι πιο πιθανό να αγνοήσει τα προγνωστικά και τις προβλέψεις πάμε στοίχημα και να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Μην την πατήσετε έτσι, να ποντάρετε πάντα με καθαρό μυαλό, αν είστε υπερβολικά χαρούμενοι ή υπερβολικά λυπημένοι, τότε δεν αξίζει να παίξετε.

Προσοχή στο «σφάλμα του τζογαδόρου»

Το λεγόμενο σφάλμα του τζογαδόρου είναι μία από τις βασικές αρχές της θεωρίας των παιγνίων. Το σφάλμα αυτό στην ουσία μπορεί να οριστεί ως εξής: ένας παίκτης που έχει χάσει πολλές φορές εξακολουθεί να παίζει γιατί είναι σίγουρος ότι έρχεται η σειρά της νίκης ή γιατί έχει επενδύσει πολλά και πρέπει οπωσδήποτε να ρεφάρει. Κάποιες φορές θα παίξετε και θα χάσετε ακόμη και αν έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα τις καλύτερες στοιχηματικές συμβουλές και προβλέψεις. Κανείς δεν έχει ποσοστό επιτυχίας 100%. Αν λοιπόν χάσετε, μην προσπαθήσετε να ρεφάρετε, σταματήστε και δοκιμάστε μια άλλη φορά. Η τύχη δεν σας θυμάται, δεν σας χρωστάει και δεν κάνει χάρες σε κανέναν.

Μην παρασύρεστε από τις νίκες ή τις ήττες

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν κερδίσετε ένα μεγάλο στοίχημα ή πολλά στη σειρά, μη θεωρήσετε ότι έχετε γίνει ο «θεός του στοιχήματος» και ότι απλά δεν μπορείτε να χάσετε. Αν το κάνετε αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα χάσετε και μάλιστα πολλά, αφού θα πάρετε σίγουρα μεγάλα και αχρείαστα ρίσκα. Ομοίως και μερικές ήττες – ακόμη και συνεχόμενες – δεν πρέπει να σας κάνουν να παρατήσετε το χόμπι σας. Κάντε υπομονή και οι νίκες θα ξαναγυρίσουν.

Μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά

Το στοίχημα δεν είναι επάγγελμα και δεν είναι η ζωή σας.
Είναι ένα χόμπι που μπορεί να σας αποφέρει και λίγο έξτρα εισόδημα, αυτό να έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν παίζετε προκειμένου να αποφεύγετε τις υπερβολές.